H1 2021 katsaus

 

 

Vuoden ensimmäinen puolisko on mennyt melko hiljaisesti osakesalkkua säädellen eikä mitään älyttömän suuria peliliikkeitä ole tullut tehtyä vielä, pientä säätöä kuitenkin on tapahtunut.

Suurin muutos on omaan salkkuuni tullut kryptovaluuttojen lisääminen vähän suuremmalla painolla. Bitcoinin lisäksi olen ostanut Ethereumia ja Rippleä, sekä tutkiessani vanhoja kryptopörssien tilejä, löysin nykykurssilla mitattuna Ethereumia ja Litecoineja muutaman tonnin edestä, joiden olemassaoloa en edes muistanut enää.

Itse olen ostanut kryptovaluuttoja nyt Suomalaisen Coinmotion palvelun kautta, jota omistan myös muutaman osakkeen verran kun aikoinaan tuli mielenkiinnosta ostettua rahoitusannin kautta.

Coinmotionille saa kutsukoodilla -50% alennuksen kaupankäyntiin ensimmäiselle 30 päivällä kun käytät koodia: XLS7D6H3CZ6S4VNJ6C9K

Nyt viime dipistä ostin vielä pienen siivun Bitcoin trackeriä Nordnetistä kun Bitcoinin hinta tippui 44k taalaan. Todennäköisesti myyn tämän pois jos hinta pompahtaa yli edellisen hintaennätyksen.

Nyt kryptovaluuttojen osuus on heitellyt todella paljon hintojen mukana ja salkun painosta se on ollut 15–20%, kun aikaisemman sijoitussuunnitelma mukaan näiden osuus olisi noin 10% tietämissä.

Osakesalkun kehitys H1

Myös osakesalkun puolella on koettu melkoisia swingejä alkuvuonna. Parhaimmillaan salkku kävi yli 30%:n tuotossa, mutta nyt se on tippunut hieman alaspäin ja näyttää +20%:n tuottoa, mikä on tietenkin todella mukava luku.



Tuntuu vain, että kun ei kovin tarkkaan seuraa markkinoita ja silti jatkuvasti näkee kun muut yhtiöt tekevät uusia ennätystuloksia ja heidän kurssit raketoivat, tuntuu että jään todella paljosta paisti, kun en aktiivisesti seuraa yhtiöitä ja tee aktiivista kauppaa.

Pientä kauppaa on tullut tehtyä ja salkusta on lähtenyt loputkin ETF:t, joihin en enää ole kuukausisäästänyt, ja tilalle on tullut QT Groupia, Sampoa, Admincomia ja Rush Street Interactivea.

Viimeisin näistä on pieni igaming yritys jenkkilästä joka on kasvanut huimaa vauhtia viime vuodet ja se omistaa muutaman nettikasinon New Jerseyssä ja Pennsylvaniassa sekä on aloittanut myös toimintaa Latinalaisessa Ameriikassa.

Tämän ostaminen kuuluu siihen ideaan, että kun Ameriikassa markkinat avautuu ja uhkapelaaminenkin siirtyy yhä enemmän nettiin, tältä sektorilta tulee löytymään paljon yrityksiä, jotka tulevan kasvamaan kovaa vauhtia.

Pankki osakkeisiin siirtyminen

Pitkän aikaa ollut jo mielessä pankki osakkeisiin siirtyminen, kun korot näyttävät alkavat pikkuhiljaa nousevan. Viime vuoden puolella otin yhden ammukset Ålandbankiin, joka jatkuvasti takoi uusia ennätyksiä.

Menin kuitenkin myymään alkuperäisen sijoituksen verran omistuksia pois, ja jätin ”voitolla” olevan osuuden makaamaan salkkuun. Nyt kuitenkin ostin myös Sampoa silmällä pitäen tulevaisuutta kun Nordea aiotaan kaupata ja muutenkin osake näyttää hieman aliarvostetulta 40€ kurssilla.

Myös Inderes on antanut Sampolle osto suosituksen 44€ tavoitehinnalla. Omaan salkkuun Sampo tarjoaa myös hieman suojaa markkinoiden myllerryksessä ja olettaisin myös täältä tulevan korkeaa osinkotuottoa, joka ei yleensä ole itselle ostoperuste osakkeelle.

Hajatelmia

Vähän lyhyeksi jää postaus niin laitetaan jotain satunnaisia mietintöjä loppuun. Todennäköisesti iGaming osakkeet tulevan olemaan itselle edelleen kiinnostavimpia loppuvuodenkin osalta ja kryptomarkkinat ovat myös hyvin mielenkiintoisia.

Kryptoista lainapalvelut ovat olleet itselle uusi tuttavuus, joita olen hieman katsellut sijoitusmielessä Ethereumin osalta Aave-palvelun kautta. Mutta koska siirtokulut ovat olleen taivaissa niin en ole raskinut siirtää kolikoita lompakostani pois.

Tulevaisuudessa, kun siirtokulut tippuvan mietin uudelleen lainapalvelun käyttöönottoa. Itseä kiehtoo ajatus, että voisin tehdä tuottoa niin Ethereumin arvon nousulla, kuin lainalla saadulla korollakin.

Osta ja unohda tyyppinen sijoittaminen on ihan kivaa kuin ensin valitsee tarkkaan vain ne osakkeet joihin sijoittaa niin pitkässä juoksussa pärjää kyllä kivasti.

Mutta tässä jää kyllä käyttämättä hyväksi lyhyt aikaiset markkinaswingit ja jos on ostanut osaketta sillä mielin että se on aliarvostettu, voisi hyvin koittaa aktiivisemmin myydä osake pois aliarvostuksen purkautumisen jälkeen ja etsiä uusia kohteita, jolla voisi saada salkun arvon nousemaan vielä nopeammin.


Kommentit