Q2 tuloksiin pelailua ja salkkumuutoksia


Ennen Q2 tulosjulkistuksia tuli mieleen kokeilla hieman ostaa tiettyjä firmoja odottaen hyvää raporttia ja täten kurssinosuja kun markkinat ovat edelleen olleet melko kuumat ja muutenkin mielessä on, että enemmän tuottoja olisi saatavilla jos olisi parempi näppituntuma firmoihin ja osakkeita voisi flippailla lyhyella aika välillä.

Tästä innostuneeta sitten piti ruveta miettimään, että mistä osakkeista ensinnäkin luopuu jotta saa pelikassaa flippailluun. Myynti sormi lopulta osoitti Gaming Innovation Grouppia sekä Storytel AB:tä.

Storytel sai lähteä noin parin vuoden holdauksen jälkeen kun Q1 rapsaa lukiessa alkoi tuntua ettei kasvu ole räjähdysmäistä vaan tasaista nousua ja uusille markkinoille levittäytymistä tuloksen teon kustannuksella.

Tämä osoittauitui ainakin Q2 tulosjulkistuksen jälkeen hyvälle ajoitukselle myydä kun kurssi tipahtu lähes 20%, josta se on sittemmin palautunut hieman. Edelleen näen kyllä Storytellin kasvavan tasaiseen tahtiin. Ongelmana on vain että milloin yritys alkaa tekemään voittoa. Tuote on edelleen ehkäpä markkinoiden paras.

GIG sai lähteä pois kun en ole seurannut yhtiötä enää juurikaan, vaikkakin se näyttää saaneen ameriikan markkinoiden avautumisesta hyvää pontta monen muun iGaming firman tavoin. Osake ole myös niin paljon miinuksella, että sillä sai osin neutralisoitua Storytellistä saadut nousut ja verovelvoitteet.

Tulokset Q2 tuloksiin pelailusta

Pelailut eivät menneet ihan putkeen ja tuli vääriä osakkeita betsattua. Onnistumisien puolesta voisi laskea Ålandsbankin, vaikka sitä oli hieman jo aikaisemminkin salkussa ja se on madellen jatkanut nousuaan, enkä myynyt sitä pois tulos julkaisun jälkeen.

Epäonnistumisista voisia sanoa Musti groupin, jonka kurssi romahti lähes 20% kun tulos ei ollut odotusten mukainen. Tämä jäi toistaikseksi myös salkkuun pitämpää peliä varten kun kasvua näyttää vielä olevan.

Toinen moka oli QT groupin myyminen pois jotta voisi pelata toisella osakkeella parin päivän ajan. Siinä sitten unohtui ostaa myydyt QT:t takaisin tulosjulkistuksen alla ja sieltähän tuli melkoinen jytky, joka nosti QT:n arvoa jotain 30%:a. Onneksi tätä oli hyvin vähän salkussa alun perin, mutta silti harmittaa kun tilalle tuli Mustin kaltainen tippuja.

Ehkä on parempi jättää tällaiset pelailut pois jos ei kunnolla seuraa joka päivä markkinoita ja ole valmiina tekemään nopeita liikkeitä.

Salkkumuutokset

Salkkuun tuli ostettua kesän aikana Nokiaa kun muutos saattaisi olla näkyvissä ja tilanne Nokian kannalta näyttää nyt selkeästi paremmalta. Noin 5% painolla ollaan noksussa mukana nyt. Q2 rapsan jälkeen olisin kyllä odottanut kurssin olevan korkeammalla kuin aavistuksen vitosen yläpuolella.

Osakesäästötilin puolella Kambi otti todella kovaa osumaa kun yksi sen avain kumppaneista ilmoitti alkavan kehittää omaa vedonlyönti softaa ja kurssi romahti puoleen hetkessä, syöden kaiken voiton mikä siihen oli ehtinyt kertymään.

Vaikka Kambi näyttäsi nyt hyvälle ostopaikalle, päätin tehdä pienen peliliikkeen ja myydä Kambit pois toistaikseksi ja ostaa tilalle Harviaa kun kurssi tipahti pääomasijoittajan myydessä 52€ tasolle, omani ostin 54€ luokassa.

Jos kaikki menee hyvin, tarkoitus on myydä Harviat pois noin 5-10% nousun jälkeen ja ostaa Kambit takaisin, mutta saas nähdä miten tässäkin käy.

iGaming osakkeet

Muut iGaming osakkeet mitä vielä on salkussa ovat Aspire Global, Kindred, Rush Street Interactive sekä Evolution. Näistä odotan edelleen hyvää kasvua jenkkien valloituksen edetessä.

Kindred avasi pariin osavaltioon jo toiminnat ja eteenkin vedonlyönnin kannalta jenkkilä pitäisi olla kovaa valueta. Sivuhuomautuksena, että Kindred omistaa myös osan Kambista ja käyttää itsekkin sen palveluita. Joten on hieman riskikästä omistaa molempia firmoja. Kindredinkin osake otti osumaa kun Kambi menetti suurimman asiakkaan.

Salkunkehitys

Vaikka selkut ovat tältä vuodelta +32% ylhäällä pois lukien suoran krypto omistukset ja ollaan OMXH25 indeksin yläpuolella selvästi, en ole oikein tyytyväinen tulokseen kun kokoajan tuntuu että markkinoilla olisi hyviä pelipaikkoja jos olisi aikaa ja jaksaisi seurata tiiviimmin laajempaa määrää yrityksiä.

Mutta ei tämä nyt surkeastikkaan ole mennyt ja pitää olla tyytyväinen että ollaan plussalla ja suurin ongelma tuntuu olevan ettei halua oikein luopua mistään salkun osakkeista.

Kommentit